Društvene mreže postale su neizostavan alat kako za fizičke, tako i za sve pravne osobe. Česta su tema upravo Facebook, Instagram i TikTok, no LinkedIn je društvena mreža koja također zaslužuje veliku pozornost. LinkedIn prvenstveno je usmjeren na umrežavanje i stvaranje profesionalnih kontakata. Ova je društvena mreža dizajnirana za poslovnu zajednicu, a daje toliko mogućnosti za osobni i profesionalni razvoj.

LinkedIn nije usmjeren na zabavu kao ostale društvene mreže, no ondje možete pronaći nove ideje, motivaciju ili se jednostavno pohvaliti svojim postignućem. Ako budete aktivni i ne bojite se podijeliti svoja razmišljanja, stavove i postignuća, vrlo brzo ćete doći do konekcija.

Donosimo vam 5 razloga zašto biste trebali imati LinkedIn profil:

  • Profesionalno umrežavanje: LinkedIn omogućuje povezivanje s drugim profesionalcima u vašoj branši. Možete jednostavno uspostaviti kontakt, doći do bitnih informacija, savjeta ili čak poslovne prilike. Ako mislite da su na ovoj društvenoj mreži korisnici uštogljeni – varate se! LinkedIn je kroz godine postao opuštena, otvorena i izrazito zanimljiva društvena mreža.
  • Izgradnja osobnog branda: LinkedIn je odličan alat za izgradnju osobnog branda i povećanja online prisutnosti. Jednostavno unosite svoje radno iskustvo, obrazovanje, postignuća, vještine i edukacije. Ako ove podatke ažurirate redovito, sigurni smo da ćete privući pažnju potencijalnog poslodavca ili klijenta. Važno je samo da se ne bojite istaknuti sebe i svoje uspjehe!
  • Pronalaženje poslova: sve veći broj tvrtki koristi ovu društvenu mrežu kao platformu za pronalaženje radnika ili suradnika. Kada imate detaljan, ažuran i potpun profil, već ste se tada na neki način predstavili drugima. Osim toga, putem ove društvene mreže samostalno možete pretraživati poslove.
  • Praćenje određene industrije i profesionalnog razvoja: uz LinkedIn bit ćete u toku s važnim informacijama koje se tiču poslovnog svijeta. Možete pratiti tvrtke i stručnjake koje se tiču vašeg područja interesa. Osim toga, ovdje ćete sigurno pronaći zanimljive blogove, članke, online knjige i dr.
  • Preporuke: ova društvena mreža omogućuje vam da zatražite preporuke od svojih kolega, poslodavaca ili klijenata. Preporuke su vrijedan dodatak vašem profilu i mogu pružiti potencijalnim poslodavcima ili klijentima povjerenje u vaše sposobnosti i iskustvo.

Zaključak

Možemo zaključiti da je LinkedIn izrazito korisna platforma koja vam pomaže izgraditi profesionalnu mrežu, pronaći poslove i promovirati sebe.

 

Ako trebate pomoć, savjet ili želite da netko drugi za vas vodi LinkedIn profil javite nam se!